<>

<>

lauantai 18. marraskuuta 2017

Missä on tullut käytyä - 2017 päivitys

Vene on nostettu kuivalle maalle ja peitelty talvea varten. Avovesikausi 2017 on ohitse. On aika päivittää uudet käyntisatamakohteemme Zeemapsin karttasovelluksen.

Kesälomapurjehduksen teemana oli siirtää vene Oulusta uuteen kotikaupunkiimme Tukholmaan. Taktiikkana oli päästä ensin mahdollisimman nopeasti joko Ahvenanmaalle tai Saaristomerelle. Sitten vasta alkaisi varsinainen lomapurjehdus kohti uutta kotisatamaa Tukholman edustalla. Urakointitaktiikan vuoksi väliltä Oulu - Kustavin Isokari saimme karttaan vain yhden uuden käyntisataman: Pietarsaaren edustan Mässkärin. Muutoin veneilykausi 2017 tuotti nipullisen uusia käyntisatamatuttavuuksia Saaristomereltä, Ahvenanmaalta sekä Tukholman saaristosta.

Kun kartasta katsoo missä on tullut käytyä, niin näyttäisi lähes väistämättömältä suunnata ensi kesän lomapurjehdus joko itään tai etelään. Näistä vaihtoehdoista mieluisammalta tuntuisi etelä. Ehkäpä suuntaisimme kohti Gotlantia? Jos joulupukki on kuulolla, niin "Hamnguiden 7: Söderköping-Skanör, Gotland, Öland och Bornholm" kattaisi koko Ruotsin Tukholman eteläpuolisen itärannikon. Ehkäpä fiksut tontut ymmärtävät laittaa samaan lahjasäkkiin myös vastaavan alueen merikartat? Eli tarkemmin sanottuna sekä Båtsportkort "Ostkusten 2015" sekä "Kalmarsund 2014". Gotlantia ja Öölantia varten tarvitaan myös irtolehtikartat eli Kustkort numerot 62 ja 71.

Tulevan kesän reissuja suunnitellessa voi namutella tämän ja edellisten kesien purjehdusmuistoilla. Onneksi on tullut otettua paljon kuvia muistojen tueksi. Sekä muutama videonpätkäkin. Oma suosikkini kesältä 2017 on siirto-urakointipurjehduksemme ensimmäisenä iltana kuvaamani video. Vene liikkuu avomerellä kohti etelää auringon ollessa jo kohtuullisen matalalla. Annoimme autopilotin ohjata ja siirryimme itse keulakannelle nautiskelemaan upeasta ulkomerellisestä tunnelmasta. Veneilyä parhaimmillaan?



1 kommentti:

Annika saaresta kirjoitti...

Onpas kiva tapa merkata ylös käyntisatamat! Pitäisi ehkä itsekin laittaa muistiin missä kaikkialla on käynyt, edes Huskyn satamat. Oijoi, kyllä tässä jo kevättä odottelee ja uusia seikkailuja! :)