<>

<>

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Valoa kohti

Veneilykauteen on vielä matkaa, mutta kesän veneilykuvia selaillessa alkavat ajatukset harhautua jo tulevaan kauteen. Kävin hakemassa realismia venesatamasta, jossa laiturit nököttävät yksinäisinä keskellä lumikenttää.



Astetta ankeammaksi tilanteen tekee täällä valon puute – aurinkoa ei näillä korkeuksilla ole moneen kuukauteen juuri nähty. Vaikka teknisesti Oulun korkeudella aurinko nousee horisontin yläpuolelle, sitä ei näy paksun ja pimentävän pilviverhon takaa. Kuvanottohetkellä aurinko melkein pilkahti esiin pilviverhon takaa paljastaen Hänen Korkeutensa tammikuun lopulla klo 12:17.

Pyörähdin samalla reissulla tarkistamassa myös tilanteen merellä. Kiipesin Nallikarin rannan näkötorniin eli ”majakkaan”, josta käsin Oulun edustan merialueen tilannekatsaus selviää kätevästi. Sinisenvalkoista kenttää riitti horisonttiin asti. Kesällä täältä näkyy aina jossain suunnassa vähintään yksi vene. Nyt ei näkynyt ketään.



Kuvan oikeassa reunassa Hermannin saari, horisontissa häämöttää Hailuoto.

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Hahaa, samat on olleet tänään sinulla mietteet ja kuvauskohteet kuin minullakin! Valon puutteesta huolimatta hienot kuvat sait otettua :)

Virtauslangan H kirjoitti...

Moi Ansku! Kiitos kommentista. A-P sanoi kuvien ottamisen olleen tuollaisella valolla kohtuullisen haastavaa teknisesti. Minulla olisi varmasti jäänyt ottamatta...